A Nap belépett a Szűz jegyébe – itt az ideje, hogy átvegyük az irányítást az életünk felett, és úgy éljünk, ahogy szeretnénk.

Kiléptünk az Oroszlán energiával teli időszakából, a Nap már a Szűz jegyében jár.

Kulcsszavak: szeretet, szerelem, család, vonzalom, szenvedés.
Rejtett erők: türelem és pontosság, hogy mindig egy lépéssel előbb járhassunk.

A Szüzek független, magabiztos személyiségek, akik a maguk szabályai szerint élnek, és azt teszik, amit szeretnének, anélkül, hogy úgy éreznék, bárkinek is elszámolnivalóval tartoznak érte.

A következő hetekben kihasználhatjuk a Nap és a Szűz csillagkép energiáit, hogy kapcsolatba léphessünk az isteni erővel, és összhangba kerüljünk azzal. Nem szenvedünk hiányt semmiben, a boldogság eltölti a szívünket, lelkünket. Az integritásunk nem függ az elért eredményeinktől.

Ideje újra összhangba kerülni önmagunkkal

Időnként az önmagunkkal való kapcsolatunk megszakad, rajtunk kívül álló okok miatt, de az integritásunk mindig megmarad. Gyakran megfeledkezünk róla, hogy mindenünk megvan, ami a boldogsághoz szükséges.

Ha nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy olyan dolgokat tegyünk, amik valóban összekötnek bennünket önmagunkkal, negatív érzéseket tapasztalhatunk – például bűntudatot, vagy szégyent. De meg kell tanulnunk kilépni a komfortzónánkból, hinnünk kell az álmainkban, és meg kell találnunk a saját életutunkat.

Mire számítsunk a Szűz havában?

Miközben az egyéni egyensúlyt keressük, 2020-ban a Szűz hava néhány világméretű változást is hoz. A retrográd Mars és a Mars-Szaturnusz kvadrát mély hatást gyakorol ránk.

A Mars-Szaturnusz kvadrát

Ez 2020 egyik legfontosabb asztrológiai jelensége, ami a következő 2 hónapban érvényesül. Míg a Mars az energia és a cselekvés képviselője, addig a Szaturnusz segít megteremteni az egészséges határokat, amelyekre szükségünk van a kapcsolatainkban.

Amikor ez a két bolygó kvadrát kapcsolatban van, tudnunk kell, hogy intenzív érzelmekre számíthatunk: frusztrációra, stresszre, szorongásra. Képesek leszünk előbbre lépni az élet minden területén, de cselekedeteink továbbra is korlátokba ütköznek.

Telihold a Halak jegyében

Szeptember 1-jén Telihold lesz látható az égen. Ez felerősíti a Mars-Szaturnusz kvadrát hatását, és kénytelenek leszünk egy kis szünetet tartani – akár akarjuk, akár nem.

A Halak hatása alatt nyitottak leszünk az új dolgokra, és hajlamosak a negatív energiák felszabadítására. Ideje, hogy elfogadjuk a múltat, és csak a jelenre koncentráljunk.

A Mars retrográd szakasza a Kosban

Szeptember 9-én a Mars retrográd szakaszba lép. A vörös bolygó minden második évben lép be retrográd szakaszába, erre a Kos jegyében utoljára 1988-ban került sor. Elérkezett a pillanat, hogy értékeljük azokat a projekteket, amelyeken az utóbbi 2 évben dolgoztunk. Lehet, hogy módosítanunk kell a céljainkat, és jobb terveket kell találnunk, hogy fejlődhessünk.

A Jupiter kilép retrográd szakaszából

A Jupiter május 15-től szeptember 13-ig volt retrográd mozgásban. Most végre pozitív energiákat kapunk. Új lehetőségek állnak a rendelkezésünkre. Sokat tanultunk az elmúlt 7 hónapban, most itt az ideje megmutatni mindazt, amit tudunk, hogy sikert érhessünk el.

Újhold a Szűzben

Szeptember 17-én Újhold kel fel a sötét égbolton a Szűz jegyében. Erős, talán kissé feszült energiákat tapasztalhatunk, de a Szűz utat mutat nekünk. Ez az időszak előtérbe helyezi mindazokat az ismeretlen, ki nem mondott, félreértett dolgokat, amelyeket most közelebbről meg kell vizsgálnunk.

Forrás: