2023. március 7-e az év első tízmilliószoros napja – a gondolataid, cselekedeteid az egész jövődre hatással lehetnek

2023. március 7-e az év első tízmilliószoros napja – a gondolataid, cselekedeteid az egész jövődre hatással lehetnek

2023. március 7-e egyike az idei év úgynevezett tízmilliószoros napjainak, amelyekből minden évben csak négy van. Ezek a különleges dátumok a buddhista vallásban ünnepnapoknak számítanak, és a tibeti szerzetesek az ősi buddhista hagyományok szerint határozzák meg az idejüket: minden évben az első, a negyedik, a hatodik és a kilencedik holdhónapok 15. napján ünneplik azokat.

Ezek a napok lényegében a buddhizmus legszentebb ünnepei, amiket dharmacsakra napoknak, vagy a Nagy Buddha napoknak is neveznek, és a Gautama Buddha életének négy eseményére emlékeztetnek. A dharmacsakra szó szerinti jelentése a „sors kereke”, ami a buddhizmus egyik fő szimbóluma.

Ezeknek a napoknak különleges energiájuk van, és úgy tartják, hogy a gondolatok valamint a cselekedetek ereje ilyenkor tízmilliószoros erővel hat, ezért érdemes a pozitív gondolatokra, érzésekre koncentrálni, ugyanakkor rendkívül fontos az elfogadás és a lelki béke megtalálása is.

Ezzel szemben viszont kerülni kell a negatív gondolatokat, az irigységet, a bosszúvágyat, egyszóval minden olyan érzést, ami gátolhatja a teremtő erővel bíró energiák áramlását.

X