Az őszi nap-éj egyenlőségkor elkezdődik az asztrológiai év második fele, erőteljes Mérleg energiák irányítják ezután az életünket. Elkezdődik az átalakulás: új irányok, új tervek, új lehetőségek jelennek meg. Őseink ezt az időszakot a változás, és az elkövetkező időszakra való felkészülés idejeként tisztelték.

A nap-éj egyenlőségkor az éjszaka és a nappal egyforma hosszúságú, a Mérleg szimbolikája pedig meghatározó az egyensúlykeresésben. Itt az ideje egy alapos önvizsgálatnak, nem csak az elménknek, de a testünknek és a lelkünknek is szüksége van rá. Gondolkozzunk el azon, életünk melyik területén kell egyensúlyt teremtenünk? Nézzük meg, hogy mi az, ami támogat, és mi az, ami csak energiát vesz el. Szabaduljunk meg a régi káros energiáktól, hogy be tudjuk fogadni az új energiákat, csak így lehetséges az egyensúly megteremtése.

A nap-éj egyenlőség alkalmával dolgozzunk az energia befogadásán, és az egyensúly megteremtésén, hívjuk segítségül a természet erejét. Ezekben a napokban most sokkal erősebben tudunk kapcsolódni a Földanya gyógyító energiájával. Szívjuk magunkba a Föld erejét, akárcsak a fák, engedjük, hogy a szívünket vigasztalja az őszi szellő, “fagyasszuk le” a negatív gondolatainkat, gyönyörködjünk a természet színeibe.

A Mars aktív időszakának köszönhetően most sokkal erősebbek és motiváltabbak leszünk, mint eddig. Támogatást kapunk arra, hogy könnyebben le tudjuk győzni a félelmeinket, és belekezdjünk olyan régi projektekbe és tervekbe, amelyekhez eddig nem volt bátorságunk.

A Mars arra “kényszerít”, hogy megmozduljunk, lendüljünk ki a holtpontról. Ha nem cselekszünk ebben az időszakban, lelkiismeret furdalásunk lesz, és erős csalódottságot fogunk érezni. Tehát bármilyen nagyobb döntés előtt is állunk, itt az ideje a cselekvésnek.

Ezt már olvastad?
2023. Áprilisi nagy pénzügyi és karrierhoroszkóp - Anyagi szempontból sikerekben gazdag időszak ígérkezik!

A Marson kívül van egy másik bolygó, mégpedig a Makemake törpebolygó, amely a mitológia szerint alkotó Istenségként a termékenységet és a természettel való kapcsolatot képviseli.

Az asztrológiában a Makemake arra hívja fel a figyelmünket, hogy tiszteljük és védelmezzük a környezetünket, hogy miként teremthetünk kiegyensúlyozott, a lelkünk számára inspiráló, a természettel összhangban lévő környezetet.

A Makemake a legmélyebb szinteken működik, tudatalattinkból felszínre hozza az elfeledett dolgokat. Ahhoz, hogy kapcsolatba léphessünk a Makemake bölcsességével, időt kell szentelnünk a meditációra. Makemake energiája emlékeztet arra, hogy tiszteljük a bolygó hagyományait, őseinket és gyökereinket. Vegyük észre azokat az apró csodákat, amelyek nap mint nap körbevesznek, és minden lépésünkben fellelhetőek. Csatlakozzunk a Föld energiájához, adjuk át magunkat az új ötleteknek, és vegyünk részt minden jó kalandban.

Szánjunk több időt önmagunkra, gondolkodjunk el a múlton, tudatosítva, hogy a valódi erőnk a jelen pillanatban rejlik. Így tudjuk megteremteni az egyensúlyt és a harmóniát az életünkben. A körülményektől függetlenül teremtsünk egy szép és tartalmas életet, a hatalom a kezünkben van, használjuk okosan a magasabb jó érdekében.

A nap-éj egyenlőség egy olyan hatalom pillanata, amely összeköt minket a természettel, és emlékeztet arra, hogy egy sokkal nagyobb világegyetem részei vagyunk. Hangolódjunk ezekre az energiákra és használjuk fel őket, hadd mutassák meg nekünk az utat.

Forrás:

A Hold mai energiái, 2021 szeptember 23.