Itt vagy most
Napi_osho

Napi kártyavetés – Vasárnap (2018.09.23.)

[ O S H O ]

“A jelen pillanat!… az “itt és most” egyszerre eltűnik, amint célokban kezdesz gondolkodni. Amint célorientált elméd felbukkan, azonnal elveszítesz minden kapcsolatot a Paradicsommal, amelyben vagy. A jelen pillanat visz leginkább közel a szabadsághoz: most azonnal felszabadít! Felejts el minden bűnt, és minden szenteskedést. Mindkettő hülyeség. Ez a kettő együtt, közös erővel rombolta le az emberiség minden örömét. A vétkező bűnösnek érzi magát, így elvész minden öröm az életéből. Hogyan élvezhetnéd az életet, ha folyton bűnösnek érzed magad? … ha állandóan a templomba jársz, hogy meggyónd, mi mindent tettél így vagy úgy rosszul? És rosszul, és rosszul, és rosszul… úgy tűnik, az egész életed csak bűnökből áll. Hogyan tudnál így felszabadultan élni? Ez lehetetlenné teszi minden örömödet. Elnehezülsz, és folyton a bűneid terhét cipeled. A bűnök rátelepszenek a mellkasodra, mint valami kőszikla, és összetörnek. Nem engednek táncolni. Hogyan táncolhatnál, ha bűnös vagy? Hogy tud a bűn táncolni? vagy dalolni? vagy szeretni? És egyáltalán hogyan élhetsz bűnösen? Így ha azt gondolod, hogy valami rosszat tettél, akkor te bűnös vagy, melleden a sziklával fekszel, már nem is élsz, már a temetőben vagy.”

 

A bűntudat pusztít és gátolja az életed. Ezért bármi legyen is az ami miatt bűntudatot érzel, vagy bűnösnek érzed magad mihamarabb lépj tovább ezen. Ha valóban rosszat okoztál valakinek kérd a bocsánatát és haladj tovább az életedben. Ha úgy gondolod helytelenül cselekszel vagy éled az életed, keress valakit és meséld el neki, add ki magadból. Akárhogy is, lépj túl ezen és foglalkozz ismét a jelennel, és azzal épp mi következik ami boldoggá tesz.

Tanácsadó; Szergiusz Zotmund

 

A bűntudat az egyik legpusztítóbb érzés, amiben könnyen megrekedhetünk. Ha rosszat tettünk valaki másnak, vagy saját igazságérzetünk ellen cselekedtünk, akkor persze, hogy ez bánt minket. De ha hagyjuk, hogy eluralkodjon rajtunk a bűnösség érzete, az olyan, mintha meghívót küldenénk egy migrénnek. Végül az önbizalomhiány és a hitványság érzéseinek önmarcangoló felhői közé kerülünk, ahonnan már semmi örömöt, semmi szépséget nem látunk meg az életben.
Mi mindannyian arra vágyunk, hogy jobbak legyünk, hogy jobban tudjunk szeretni, hogy tudatosabbak, hogy őszintébbek legyünk. De amikor hibáinkért bűntudattal büntetjük magunkat, nagyon könnyen bezárkózhatunk a kétségbeesés és a reménytelenség börtönébe, ahonnan aztán nem vagyunk képesek tisztán látni sem önmagunkat, sem az egyes élethelyzeteket. Te pont úgy vagy jó, ahogy vagy, és teljesen természetes, hogy időnként megbotlasz az úton. Csak arra figyelj, hogy tanulj ezekből a botlásokból, aztán menj tovább, és használd a leckét arra, hogy még egyszer ugyanezt a hibát ne kövesd el.

  • Napi Tarot Üzenet 12.14
    by admin on 2018-12-14 at 03:04

    “Csak nézz körül! Nézz bele egy gyermek szemébe, nézz a szerelmed, az édesanyád vagy a legjobb barátod szemébe… vagy csak ölelj át egy fát! Próbáltál már valaha […]

Related posts

Leave a Comment

- X
error: A tartalmak másolása nem megengedett