Itt vagy most
Napi_osho

Napi kártyavetés – Szombat (2018.09.15.)

[ O S H O ]

“Az egyetlen különbség álom és valóság között az, hogy a valóság megengedi neked, hogy kételkedj, az álom azonban nem…
Számomra a kételkedés képessége az emberiség egyik legnagyobb áldása. A vallások az ember ellen vannak, hiszen a kételkedés gyökereit igyekeznek elvágni, és ennek megvan az oka: azt akarják, hogy az emberek higgyenek az általuk prédikált illúziókban…
Miért ragaszkodtak az olyan emberek, mint Gautam Buddha annyira ahhoz, hogy az egész létezés – saját szemtanú önvalódat, saját tudatosságodat kivéve – csak egy szappanbuborék, melynek anyaga az álom? Ők nem azt mondják, hogy ezek a fák egyáltalán nem is léteznek. Nem azt mondják, hogy ezek az oszlopok nincsenek itt. Ne értsd félre őket az “illúzió” szó miatt… A máját illúziónak fordították, de ez nem a megfelelő szó. Az illúzió nem létezik. a valóság létezik. A májá pedig épp a kettő között van: szinte létezik. Ami a mindennapi tevékenységeket illeti, valóságnak lehet tekinteni. Csak a legvégső értelemben, csak megvilágosodott tudatod magasságából válik valótlanná és illuzórikussá.”

 

Lássuk a mai napot 3 szemszögből. A megszokott a külsőség és a látszat. Minden amit látni vélünk és szemünkkel ítélünk meg. Nézzünk magunkba a belsőnkbe, hogy is látjuk belül magunkat. És lássuk meg a kettő közti állapotot. Mondják, hogy a szépség belülről fakad. És azt is, hogy jól érzi magát a bőrében. Aki igazán egyensúlyban él kívül és belül is egyaránt csodálatos és tündöklő. Meg kell látnunk, hogy bár ellentétesnek hat, de egy és ugyanaz. A valóság és a képzeletünk összeér, ha megtaláljuk a hidat köztük.

Tanácsadó; Szergiusz Zotmund

 

A pillangó ezen a kártyán a külsőt jelképezi; azt, amely állandóan változik, amely valótlan és illuzórikus. A pillangó mögött a tudat arca látható, amint befelé figyel; arra, ami örökkévaló. A két szem közötti rész felnyílása szemünk elé tárja a spirituális kibontakozás lótuszát és a tudatosság kelő napját. A belső nap felemelkedésével megszületik a meditáció.
Ez a kártya arra emlékeztet bennünket, hogy azt, ami valódi, nem kívül kell keresni, hanem belül. Amikor a külsőségekre koncentrálunk, nagyon gyakran azon kapjuk magunkat, hogy ítélkezünk: ez jó, az rossz, ezt akarom, azt nem akarom. Ezek az ítélkezések illúzióink, holdkórosságunk, régi szokásaink és viselkedési mintáink csapdájában tartanak bennünket. Tedd félre “mindentudó” elmédet, és indulj befelé. Itt, ahol az álom és a valóság közötti különbség már nyilvánvaló, ellazulhatsz legbensőbb igazságodban.

Gyűjts pontokat és válts be őket értékes ajándékokra! | Pontszerzési lehetőségek | Választható ajándékok

Related posts

Leave a Comment

- X
error: A tartalmak másolása nem megengedett