Itt vagy most
Napi_osho

Napi kártyavetés – Kedd (2018.09.25.)

[ O S H O ]

“Ne vesztegesd az életed olyan dolgokra, amiket nem tarthatsz meg. Bízz az Életben. Csak akkor leszel képes elhagyni a “tudást”, csak akkor tudod félretenni az elmédet, ha bízol. A bizalommal pedig valami óriási dolog tárul fel előtted. Akkor az életed többé nem közönséges élet: isten teljesen feltölt és eláraszt. Amikor a szív ártatlan, a falak pedig eltűntek, összekapcsolódsz a végtelenséggel. Nem érzed magad becsapottnak; nincs semmi, amit el lehetne tőled venni. Amit el lehet tőled venni, az meg sem érdemli, hogy megtartsd. Amit pedig nem lehet tőled elvenni, azért miért aggódnál? – azt senki nem veheti el tőled, az lehetetlen. A valódi kincset nem veszítheted el.”

 

 

Engedjük el ami nincs értünk. Ne aggodalmaskodjunk. Bízz benne, hogy a dolgok a szerint alakulnak ahogy kell. Ne ragaszkodj, mert veszteség fog érni. Tekintsünk a dolgokra tisztán és előítéletektől mentesen. A bizalom az alapja mindennek. Ha képes vagy bízni a másikban, nem fogod elveszíteni.

Tanácsadó; Szergiusz Zotmund

 

Itt a pillanat, hogy biztonsági kötelek nélkül vesd magad a mélybe! A Víz Lovagja egy ilyen tökéletes bizalmat követel tőlünk; fenntartások, rejtett mentőhálók nélkül. Óriási életöröm jelenik meg bennünk, ha képesek vagyunk az ismeretlenbe ugrani, még akkor is, ha az ugrás gondolatától halálra rémülünk. És ha egyszer bizalmat szavaztunk az ugrásnak, akkor nem dolgozzuk ki tervszerűen a részleteket, nem teszünk előkészületeket. Nem mondjuk, hogy “Jó, bízom abban, hogy tudom mit kell tennem. Elintézem a dolgaimat, összecsomagolok, és máris jövök a bőröndömmel.” Nem, egyszerűen csak ugrunk, és nem törődünk azzal, hogy mi lesz a következő pillanatban.
Az ugrás és a velejáró borzongás a lényeg, ahogy szabadon zuhansz a végtelen ég alatt. E kártya azonban azt is sejteti, hogy mi vár ránk a másik oldalon: egy lágy, hívogató, csodás rózsaszín… üde szirmok, az élet nektárja… Rajta!

Related posts

Leave a Comment

- X
error: A tartalmak másolása nem megengedett