Itt vagy most
Napi_osho

Napi kártyavetés – Kedd (2018.08.21.)

[ O S H O ]

“A mester feladata pusztán az, hogy az idegösszeomlásodat áttöréssé alakítsa; hogy a letörésből áttörés legyen. A pszichiáter csak úgy-ahogy összetákol; neki ez a feladata. Ő nem azért van, hogy megváltoztasson téged. Az átalakuláshoz meta-pszichológiára, a buddhák pszichológiájára lesz szükséged.

A legnagyobb kaland az életben az, amikor tudatosan átélsz egy összeomlást. Ugyanakkor ez a legnagyobb kockázat is egyben, hiszen senki nem garantálhatja, hogy valóban áttörés lesz belőle. Az lesz belőle, de ezeket a dolgokat nem lehet garantálni.

A káosz benned az ősidőkből származik: sok-sok életen keresztül veled van már; átláthatatlan, sűrű káosz – szinte egy önálló világegyetem. Ezért amikor először meglátod és belekerülsz, persze, hogy veszélyben érzed magad. Ám anélkül, hogy szembenéznél ezzel a veszéllyel, sosem válhatsz teljessé, egy és oszthatatlan egyéniséggé.

A zen, vagyis a meditáció az, ami segít kiegyensúlyozottan, összeszedetten és éberen átjutni a káoszon, a lélek éjsötétjén.

A hajnal nincs messze – de mielőtt eljutsz a hajnalhoz, keresztül kell menned a sötét éjszakán is. És ahogy a hajnal egyre közeledik, az éj egyre sötétebbé válik.”

 

Nehéz napra kell készülnünk. Ma történhet velünk valami amit úgy érezhetünk túl sok. Úgy érezheted nem tudsz túllépni ezen, hogy ezt nem viseled el. De tartsd észben, hogy a megpróbáltatások megerősítenek. Nézz szembe bármivel amivel csak kellhet, és légy erős.

Ez a nap kaotikus lehet számodra, de túl teszed magad rajta. Légy erős, és összeszedett.

Tanácsadó; Szergiusz Zotmund

 

A vörös szín túlsúlya ezen a kártyán már első pillantásra azt jelképezi, hogy témája az energia, az erő és az elszántság. A fényes ragyogás az alak hasi központjából, a solar plexusból – vagyis az erőközpontjából – ered, testtartása pedig egyfajta túláradást és eltökéltséget sugároz.

Néha mindannyian elérkezünk arra a pontra, ahol úgy érezzük: “elég volt”. Ilyenkor azt érezzük, hogy muszáj tennünk valamit, bármit – még akkor is, ha később kiderül, hogy hibát követtünk el — hogy szétzúzzuk azokat a korlátokat, amelyek határt szabnak nekünk.

Ha ezt nem tesszük, akkor fennáll a veszélye, hogy magát az életenergiánkat fojtjuk meg és sorvasztjuk el.

Ha most úgy érzed, “elég volt”, engedd át magad ennek az érzésnek, és vállald a kockázatot, hogy összezúzhasd az életenergiád szabad áramlását korlátozó berögzült mintákat. Ha megteszed, meg fogsz döbbenni, mekkora életerőt és milyen képességeket hozott ez az Áttörés az életedben.

Related posts

Leave a Comment

- X
error: A tartalmak másolása nem megengedett