Itt vagy most
Napi_osho

Napi kártyavetés – Hétfő (2018.10.08.)

[ O S H O ]

“Amikor lusta vagy, annak rossz íze van. Egyszerűen úgy érzed, nincs energiád, lemerültél, lelassultál, álmos vagy – élettelennek érzed magad. A nem cselekvés állapotában viszont tele vagy energiával – ennek nagyon jó az íze. Sugárzol, vibrálsz, és duzzadsz az energiától. Tökéletesen éber vagy, nem pedig álmos, nem egy hulla. Mérhetetlen életerő lüktet benned… De vigyázz, mert lehet, hogy az elméd becsap téged, és a lustaságodat nem-cselekvésnek tünteti fel előtted. Lehet, hogy azt mondja: “zen mesterré váltam”, vagy “én a taóban hiszek” – de ezzel senki mást nem csapsz be. Csak magadat csaphatod be, tehát légy éber.”

 

Ma úgy érezhetjük végére értünk a megpróbáltatásoknak. Igazunk is lehetne, elértük céljainkat. Pihenünk és élvezzük a semmittevést, hiszen megérdemeljük. De ne feledkezzünk meg arról, hogy minden állomás csak egy újabb váróterem. Innen is tovább kell indulnunk a következőre. Újra tovább utazunk, meg lehet várni a következő járatot, de ne felejtsük el ez nem az igazi végállomás még. Készülj fel az újabb útra !

Tanácsadó; Szergiusz Zotmund

 

Ez az úriember itt tényleg azt hiszi, hogy megcsinálta a szerencséjét. Ott ül kárpitozott foteljében, napszemüvegére a napernyő vet árnyékot, lábán rózsaszín papucsot visel, kezében pedig egy koktélt tart. Annyi energiája sincs, hogy felálljon a fotelből. Azt hiszi, ő már mindent megtett, amit csak lehetett. De még nem vette észre, hogy az őt körülvevő tükör a jobb oldalon megrepedezett, és mindjárt széttörik – ez pedig biztos jele annak, hogy a hely, amelyre úgy hiszi, végleg érkezett, hamarosan a saját szemei előtt fog semmivé porladni.
Ennek a kártyának az üzenete az, hogy ez a medencés luxusüdülő nem a végső állomás az életedben. Az utazásod nem itt ér véget – ahogy azt a távolban a végtelen ég felé repülő fehér madár is szeretné megmutatni. Önelégültséged talán tényleg valamilyen valós teljesítmény eredménye, ám itt az idő, hogy tovább menj. Nem számít a finom és puha papucsod, a nagyszerű koktélod – ezernyi ég vár még rád, hogy felfedezd.

Related posts

Leave a Comment

- X
error: A tartalmak másolása nem megengedett