Itt vagy most
Napi_osho

Napi kártyavetés – Hétfő (2018.09.24.)

[ O S H O ]

“Kétféle teremtő létezik a világban: az egyik külső objektumokat alkot – ilyen a költő, a festő; ők külső objektumokat, tárgyakat hoznak létre -, a másik fajta teremtő a misztikus, aki önmagát teremti meg. Ő nem objektumokkal, hanem saját magával, saját lényével, saját szubjektumával dolgozik. És ő az igazi teremtő, az igazi költő, hiszen ő önmagából alkot mesterművet.
Te egy mesterművet hordozol magadban, csak épp az útjában állsz. Állj csak félre az útból, és a mestermű azonnal előtűnik. Mindenki egy igazi remekmű, mert Isten ennél alább sosem adja. Sok-sok életen keresztül hordozod magadban elrejtve a mesterművet – nem tudván, hogy ki vagy -, és a felszínen próbálsz valakivé válni.
Hagyj fel ezzel a butasággal; senkivé sem kell válnod – te már most egy mestermű vagy. Nem lehet tovább tökéletesíteni. Csak észre kell ezt venned, fel kell ismerned, meg kell értened. Téged maga az Isten teremtett, ennél tökéletesebb már nem lehetsz.”

 

A mai nap önmagunk elfogadásáról szóljon. Lényünk tökéletessége bennünk rejlik. Ha meglátjuk magunkban ezt, és elfogadjuk könnyedebb és boldogabb életet élhetünk. Határozottak és kiegyensúlyozottak lehetünk ha elfogadjuk önmagunkat úgy, ahogy vagyunk. Megtalálhatjuk ma a helyünk. Legyen az munka, kapcsolat, társaság.

Tanácsadó; Szergiusz Zotmund

 

A zen mestere ezen a kártyán már befogta a tűz energiáját, és most képes azt rombolás helyett teremtésre használni. Arra ösztönöz bennünket, hogy felismerjük, és segítségével megértsük: a szenvedély tüzét oly módon kell uralnunk, hogy közben nem nyomjuk el, de nem is engedjük, hogy destruktív formát öltsön – egyensúlyban tartjuk. Ő oly egységes, hogy már semmi különbség nincs belső lénye és a külvilágban megnyilvánult alakja között. A megértés és az egység eme ajándékát – a lénye középpontjából sugárzó teremtő fény ajándékát – kínálja mindazoknak, akik eljönnek hozzá.
A Tűz Királya azt mondja nekünk, hogy bármibe is kezdünk most – ha érettek vagyunk, és értjük, amit teszünk -, az gazdagabbá fogja tenni mind saját, mind környezetünk életét. Használd minden képességedet; használj mindent, amire az élet tanított – itt az idő, hogy kifejezd önmagad.

Related posts

Leave a Comment

- X
error: A tartalmak másolása nem megengedett