Itt vagy most
Napi_osho

Napi kártyavetés – Csütörtök (2018.10.04.)

[ O S H O ]

“Az egyik pillanatban még itt volt, a másikban már nincs sehol. Az egyik pillanatban még itt vagyunk, a másikban már el is távoztunk. És csupán ezért a röpke pillanatért mekkora hűhót csapunk: mennyi erőszakot, mennyi ambíciót, szenvedést, viszályt, haragot, gyűlöletet gerjesztünk! Csak ezért a rövid pillanatért! Egy állomás várótermében ülünk, és miközben a vonatot várjuk, óriási zsivajt csapunk: egymás haját tépjük, vérig sértjük a másikat, birtokolni, főnökösködni, uralkodni próbálunk másokon – politizálunk. Aztán megjön a vonat, és mindenki örökre eltűnik, mintha ott se lett volna.”

 

Ha bezárkózol eltaszítod magadtól mind azt amitől boldog lehetsz. Figyelj ma arra, hogy ne taszítsd el magadtól azokat akik szeretettel fordulnak feléd. A múltbéli sérelmek miatt nem vagyunk képesek kitárni szívünket. Nem kell tovább küzdeni. A félelmek lassan eloszlanak, ha odafigyelünk egymásra.

Tanácsadó; Szergiusz Zotmund

 

A kártyán látható alak állig páncélba van öltözve. Csupán metsző, haragos tekintete és megfeszített ökleinek kifehérlő ízületei láthatók. Ha páncélját közelebbről is megnézzük, láthatjuk, hogy tele van fémgombokkal, melyek bármelyik pillanatban szétrobbanhatnak egyetlen érintéstől is. A háttérben láthatjuk, hogy mi zajlik a páncélember elméjében: két ködös alak küzd egymással egy kastélyért.
Puskaporos hangulatunk vagy forrongó gyűlöletünk gyakran nem más, mint mélységes fájdalmunk álarca. Azt hisszük, hogy ha elijesztjük az embereket, akkor elkerülhetjük a további sérüléseket. De valójában ennek pont az ellenkezője igaz. Azzal, hogy sebeinket páncéllal vesszük körül, pont a gyógyulásukat akadályozzuk meg. Azzal, hogy folyton kirohanunk mások ellen, megakadályozzuk, hogy szeretetet és törődést kapjunk, amire pedig szükségünk van. Ha ez a leírás rád illik, akkor épp itt az ideje, hogy abbahagyd a harcot. Oly sok szeretet vesz körül, csak be kell engedned magadba. Kezdd azzal, hogy önmagadnak bocsátasz meg: megérdemled.

Related posts

Leave a Comment

- X
error: A tartalmak másolása nem megengedett