Itt vagy most

Napi hagyományos tarot kártya

atorony
A Torony azt mutatja, hogy a vélt biztonságból magunk köré emelt falak hirtelen inogni kezdenek. Általában olyan struktúrákról és dimenziókról van szó, melyek túl szűkké váltak számunkra. Ez érintheti meggyőződéseinket és alapelveinket éppúgy, mint szakmai és pénzügyi biztonságra vonatkozó elképzeléseinket, nem utolsó sorban baráti és egyéb személyes kapcsolatainkat. A torony mindenesetre olyan koncepciót jelképez, mely régebben jótékony biztonságot, talán még védettséget is adott számunkra, de melyből mostanra kinőttünk. Általában meglepő tapasztalatok, néha sziporkázó ötletek, melyek romba döntik a régi koncepciót. Mivel itt elsősorban biztonságunk vélt bázisáról van szó, ezeket a hirtelen változásokat gyakran katasztrófaként éljük meg. Csak az első sokk elmúltával érezzük megkönnyebbülten, hogy régi tehertől szabadultunk meg. Ezt az áttörést akár saját felismerésünk, akár külső esemény is kiválthatja.

A Ji Csing erről a következőket mondja: “A villámlással és dörgéssel érkező vihar legyőzi a természet romboló feszültségeit.”

Analógiák:

Ji-King: 51. Csen (A Gerjesztő – A Mennydörgés, A Megrázkódtatás)

Mitológia: Az Önpusztítás (Menetekkel, Kronosz, Jerikó, Bábel, Szodoma és Gomora)

Kulcsszavak: Mars, mélyreható átalakulás, gyógyulás, a régi elpusztul, hogy helyet adjon az újnak, lelki megújulás, önismeret

- X
error: A tartalmak másolása nem megengedett