Itt vagy most
kelta horoszkóp Asztrológia Egyéb Ezotéria Horoszkóp Kelta horoszkóp 

Mely része vagy a természetnek? – a kelta horoszkóp elárulja

Mely része vagy a természetnek? – a kelta horoszkóp elárulja

Az ókori kelták sorsuk irányítását a druidákra bízták. Az ókor csillagjósai hagyták hátra a kelta fahoroszkóp alapjait. Minden porcikánkkal az éledező természet illatai után vágyakozunk, hiszen mi is a természet részei vagyunk. Hogy mennyire, azt elárulja a kelta fahoroszkóp rólunk alkotott leírása.

 

Nyírfa:

június 14 – 24-ig

Gyertyán:

június 4 – 13-ig
december 2 – 11-ig

Juhar:

április 11 – április 2O-ig
október 14 – október 23-ig

Bükkfa:

december 22.

Nyárfa:

február 4 – 8-ig
május 1 – 14-ig
augusztus 5 – 13-ig
november 3 – 11-ig

Berkenye:

április 1 – 10-ig
október 4 – 13-ig

Mogyorófa:

március 22 – 31-ig
szeptember 24 – október 3-ig

Fügefa:

december 12 – 21-ig

Eperfa:

február 9 – 18-ig
augusztus 14 – 23-ig

Lucfenyő:

február 19 – 27-ig
augusztus 24 – szeptember 2-ig

Fűzfa:

február 28 – március 10-ig
szeptember 3 – 12-ig

Körtefa:

szeptember 23.

Fenyőfa:

január 2 – 11-ig
július 5 – 14-ig

Almafa:

június 25 – július 4-ig
december 23 – január 1-ig

Tölgyfa

március 21.

Diófa:

április 21 – 30-ig
október 24 – november 2-ig

Platán:

január 12 – 24-ig
július 15 – 25-ig

Gesztenyefa:

május 15 – 24-ig
november 12 – 21-ig

Ciprus:

január 25 – február 3-ig
július 26 – augusztus 4-ig

Kőris:

május 25 – június 3-ig
november 22 – december 1-ig

Hársfa:

március 11 – 20-ig
szeptember 13 – 22-ig

 

Nyírfa

Csendes és szemlélődő emberek a Nyírfa szülöttei, mindenben és mindenkiben meglátják – pontosabban megkeresik – a jót. Környezetükben nagy tiszteletnek örvendenek, mert képesek arra, amire nem sokan mások: figyelnek a többiekre. Nem szeretik két kézzel szórni a pénzt, nincs is okuk rá, ugyanis nehezen viselik a változást. Ennél fogva nem szívesen cserélik le régi dolgaikat, még akkor sem, amikor azok már betöltötték funkciójukat. Az élettelen tárgyakkal is úgy bánnak, mintha lelkük lenne. Számukra a tavasz nem új szerelmet hoz, hanem ráébreszti őket, milyen értékes a régi. És ha már a lelkedben újjászülettél, tettekkel is bizonyítsd ezt. Csinosítsd a szerelmi fészketeket, halmozd el párodat kedvességgel – a hatás nem fog elmaradni.

Gyertyán

Ha valaki, hát a Gyertyán szülött olyan, mint egy sziklán álló világító torony. 24 órában másokért van szolgálatban, önálló, nagyon nehezen enged közel magához bárkit is. Mindezek ellenére válogatás nélkül segít a bajba jutottakon. Szüksége van a csendes, magányos időtöltésekre, legyen ez akár kertészkedés, horgászat, vagy maratoni futás, éreznie kell, hogy egyedül, dacolva az élet kihívásaival is mindig talpon tud maradni. A tavasz nem lobbantja lángra a szívét, mert ő csak egyszer kötelezi el magát, de akkor egy életre. Lazíts egy kicsit a szorításon és merj érzelmesebb lenni! A nap sugarainál, csak szerelem melegíthetné fel jobban, testedet-lelkedet.

Juhar

A Juhar jegyeit viselő ember belső motorja a bizonytalanság. Kizárólag tökéletes munkát ad ki a kezéből, és ez igaz mindenre – otthonát, kapcsolatait is feladatként fogja fel. Az őt körülvevő emberek, tárgyak mind fontos szerepet töltenek be abban, hogy hihetetlen képzelő erejét mozgassák. A belső konfliktusait kivetíti rájuk és folyton igyekszik megjavítani, boldogabbá vagy épp eredetibbé varázsolni őket. Hihetetlenül kreatív és eredeti, így ötletei általában tetszést aratnak. Már alig várja az igazi tavaszt, hogy frissességet, színeket, új illatokat érezhessen. Addig is, amíg ez beteljesedik, engedd, hogy kedvesed vegye át a szerepedet, és vedd észre az apró bókokat, simogatásokat. Ezek mind felhívások keringőre!

Bükkfa

A jég hátán is megél az, aki a Bükk jegyeit hordozza, hiszen tervszerűen éli az életét. Nagy hangsúlyt fektet az egészsége megőrzésére, ahogy a testét, úgy tartja karban az otthonát, kapcsolatait vagy épp pénzügyeit is. Örömét leli a tervei megvalósításában, képes keményen megdolgozni mindenért és ennek megfelelően vigyázza is azt, amit az életben elért. Érzelmi élete szenved emiatt egy cseppet csorbát, hiszen a szerelem nem tervezhető, de kitűnő érzékkel választ megbízható társat maga mellé. Kockáztass, és mit sem törődve a kockázatokkal, vidd el kedvesedet egy romantikus hétvégére, hass a meglepetés erejével és meglátod, az visszahat majd rád!

Nyárfa

A Nyárfa jegyében született ember folyton hárít – így megy el az élet mellett. Hosszú ideig keresi a biztonságot, a védelmet, a kívülről jövő elismerést, míg rá nem döbbenti arra az élet, hogy a sorsa rajta áll. Amikor eljut a felismerésig, hogy neki sem kockázatosabb élni, mint másnak, megnyílik és csodálatos dolgokra lesz képes. Kreativitása a művészetek felé sodorja, ha munkája színekhez, hangulatokhoz önkifejezéshez kapcsolódik, akkor képes könnyű szerrel sikeressé lenni. A szerelemben ugyanolyan félénk és válogatós, mint bármi másban, így sok csalódáson verekszi át magát, míg megtalálja az igazit. Légy merész és valamelyik hétvégén csald el kedvesedet egy kirándulásra, romantikus vacsorára. Ne csak várjátok a tavaszt, varázsoljátok ide!

Berkenye

A Berkenye jegyű ember maximálisan a pillanatban él. Nem tervez, nem kesereg a múlton, hanem igyekszik a legtöbbet kihozni a jelenből. Hamarabb cselekszik, mintsem a következményeken aggódna, ami sokszor életmentő lehet, persze meg vannak az árnyoldalai. Mégis, ő azt vallja, hogy a problémát akkor kell megoldani, amikor felmerül – nem előtte, nem utána! A változás élteti, falja az újdonságokat, amiket be is épít az életébe, emiatt sokan vállnak a követőivé, ahogyan a hódolóivá is. Nehezen kötelezi el magát, és ha nincs saját mozgástere, boldogtalanná válik. Ha nem ér ide a tavasz, az sem probléma, kedveseddel izzítsátok fel a levegőt valami bizsergetően új érzéki programmal és bizonyosodj meg róla, hogy újfent milyen szerencse, hogy vagytok egymásnak.

Mogyoró

A Mogyoró szülött empátiájának, segítőkészségének és gyermekien bájos kisugárzásának köszönhetően élete során mindig a középpontban lesz. Mindezek miatt gyakorta áll a gyengék és elesettek szolgálatába, szívesen osztozik a javain. Ahogyan kapcsolatait is úgy alakítja, hogy ebben partnerekre találjon. Otthonát is a töretlen jókedv és inspiráló vidámság uralja. Kapcsolataiban az érzelmek teljes skáláját őrületes intenzitással éli meg, így nem könnyű vele egy háztartásban. Ugyanakkor a közelében feltöltődik az ember egy kis élettel. Tedd félre a munkát, mások problémáját és a hétvégét szenteld magadnak és családodnak. Nagy séták, finom vacsorák, gyertyaláng – a többi már a hálószoba titka legyen.

Fügefa

Nem véletlen, hogy India egyik leghíresebb fája egy hatalmas és ősöreg fügefa. Vonzza az emberek társaságát, bárki bármiben számíthat rá. Véleményére sokan adnak, ami nem véletlen, egyrészt éleslátásáról és tájékozottságáról híres, ugyanakkor nem is tűr ellentmondást. Remekül szervezi úgy környezete életét, hogy akiknek segített, azok valamennyi terhet vegyenek is le az ő válláról. Nagy álmodozó és jó stratéga, könnyű vele együtt élni. Bár lételeme, hogy kacér legyen, a család mindenek előtt fontos számára. Párjának csupán az elismerő pillantásokat kell eltűrnie hódolóitól. Meg is érdemelne egy kényeztető hétvégét, amire remek alkalom ez a télies tavasz. Forralt bor, jó filmek, egy masszázs – ki akarna ennek ellenállni?

Eperfa

”Az én házam az én váram” elvén éli az életét. Magabiztos, vállalkozó szellemű, bátran szembe száll a kihívásokkal. Nem számít mások segítségére, és az eredményeit sem aszerint értékeli, mit szól hozzá a környezete. Emiatt sokan idegenkednek tőle, pedig nagyra értékeli a jó társaságot, ám azt, hogy valakit közel engedjen magához, netán beengedjen az otthonába, ahhoz előbb le kell tenni valamit az asztalra. Szerelmet is egy életre keres, mielőtt elkötelezi magát, mérlegel, de utána a sírig kitart, és ha szükséges, meg is küzd a családja védelméért. Szakíts a hagyományokkal és rúgj ki a hámból, kedvesed is partner lesz ebben – rátok fér, hogy kettesben, egymás szerelméből feltöltődhessetek.

Lucfenyő

Sokszor saját magát is meglepi a Lucfenyő szülött. A csillagok közé vágyik, de két lábban lemondóan áll a földön. Állandóan őrlődik, nagyra törő álmait hajtja, eközben pedig igyekszik megfelelni a hitvány földi élet elvárásainak. Szerencsére ez a kettősség segíti abban, hogy hivatása során elrugaszkodjon a rutintól, és briliáns megoldásokkal oldjon meg olyan problémákat, ami másokon már kifogott. A szerelemben teljességgel kiélheti álmait, így is keres partnert hozzá. Féltékenységre semmi ok, a Lucfenyő szülöttei hamar lángra lobbannak, de nem égetik fel a múltat egy futó kalandért. Hozd ezt partnered tudomására, és használd ki az összebújós hideg éjszakákat arra, hogy újra egymásra találjatok.

Fűz

A Fűz jegyű ember sajátos bájával vonzza az emberek tekintetét, különös energiájával pedig a társaságukat. Érzékeny a környezete minden rezdülésére, empátiája óriási kincs. Mindezek miatt viszont könnyen magába szívja mások melankóliáját, veszi át félelmeiket. Olyan társra van szüksége az életben, aki ezt képes kezelni, vissza tudja rángatni a valóságba! A szerelemben egyaránt számíthatunk mellette féltékeny ajtócsapkodásra és heves kibékülésekre, ahogyan cirógató tekintettel simogató pillantásokra is. Legyen ez a hétvége a szerelemé! Köszönd meg partnerednek a bátorítást, a biztonságot, amit nyújt. Cserébe vidd vissza az időbe az első csókhoz, és ígérd meg, hogy ezt bármikor újra megteszed!

Körte

A Körte jegyű ember mindenben hosszú távra tervez, pontosan tudja, hogy az idő neki dolgozik. Nem kesereg, ha valami nem úgy jön össze, ahogy eltervezte, hiszen ő az újrakezdés stratégiai nagy mesterei. Számára az élet egy társasjáték, semmit nem hagy félbe – a rajttól a célig végigviszi azt, amit megálmodott. A szerelem számára olyan fontos, mint a levegő, a legjobb ösztönnel választja ki a tökéletes társat, akivel precízen megtervezett fészket építenek. Nem híve a spontán ötleteknek, így ha egy hétvégére tervez is valamit, már jó előre felderítette, hova érdemes utazni, milyen kihagyhatatlan programok vannak kilátásban!

Fenyő

Stílus és minőség – a Fenyő szülött kis korától kezdve határozottan tudja, mit szeretne. Nem mindig van tisztában a miérttel, de pontosan tudja, hogyan. Kifogástalan modora és magabiztos fellépése egyfajta védekezés a külvilággal szemben. Nehezen nyílik meg, soha nem adja ki teljesen önmagát, kellemes meglepetés, ha valami különös oknál fogva lazít az önkontrollján és megmutatkozik tréfás énje! A párválasztás számára komoly kihívás, hiszen el kell adnia magát. Társa száz százalékig mindenben számíthat rá, a mindennapi gondokból is kiveszi a részét, de tud nagyon érzelmes is lenni. Mielőtt beindul a tavaszi zsongás, ideje lenne beütemezni egy wellness hétvégét kedveseddel!

Alma

Az Alma jegyében született ember körül mindig zajos társaság van, kezdetben a család, majd barátok, és később újra a család. Törékeny lelkű ember lévén, mindig szüksége van valamiféle támogató háttérre, de cserébe önzetlen, figyelmes és odaadó. Nála bárki menedéket lel és vigaszt talál. Nagyon jól osztja be idejét, erejét és a pénzét, de csak miután megtapasztalta, hogy mennyire szükségesek ezek a boldoguláshoz. Igényli a törődést, ha ebben hiányt szenved, elbizonytalanodik, amit azonnal orvosolni kell. Ideje egy kicsit kiszakadni a taposó malomból. Egy hétvége vidéken, a jó levegőn, pásztorórák egy stílusos panzióban vagy hotelben – ez lenne most időszerű program.

Tölgy

Se szánalomra, se sajnálatra ne számítsunk egy Tölgy jegyében született embertől. Ellenben várhatunk tőle segítséget, praktikus tanácsokat, ha padlón vagyunk. Ő arra született, hogy tapasztalatával és bölcsességével vezesse embertársait. Teljességgel független mások akaratától vagy elvárásaitól. ugyanakkor feltétel nélküli engedelmességet vár a környezetében élőktől. Nincs sok indíttatása érzelmi életet élni, így partnerének tudnia kell ezt kezelni. Még sincs belé kódolva a boldogtalanság, ugyanis őszintesége és profán humora átsegíti a kapcsolati problémákon. Ideje lenne a télen felgyülemlett stressztől szabadulni egy méregtelenítéssel, fürdőzéssel és masszázzsal egybe kötött hétvégén.

Dió

Természet alapján a Dió jegyű ember magasan túllát a mi hétköznapi és egysíkú szemléletünkön, de ha ez nincs is így, akkor is makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy ő különleges. Ennek egyik oka, hogy soha nem választja a gyors sikert, vagy a könnyebb utat. Lehet, hogy másnak már áll a háza, míg ő csak az alapoknál tart, de az a ház állni fog egy árvíz, netán hurrikán után is. Alapos, kitartó és maximalista! Szenvedélyes a szerelemben, de ennél is fontosabb: együtt változik a párjával. Akit megszeret, azt minden körülmények között elfogadja olyannak, amilyen és nem áll tovább, ha nehézségeik adódnak. Egy ilyen harmonikus kapcsolatot nem is mélyíthet el semmi jobban, mint valami új és közös élmény… egy kaland a másikkal, mintha tegnap találkoztatok volna először!

Platán

A Platán jegy szülöttje nem változtatja meg a véleményét egykönnyen. Hamarabb várja ki türelemmel, míg az idő igazolja elméletét. Neki köszönhetjük, hogy repülünk, a Holdra léptünk, mobilon telefonálunk, stb. Ő az, aki a legeltökéltebben kitart álmai mellett, és ha lehetőséget ad rá az élet, meg is valósítja őket. Nagylelkű, igazán boldoggá teszi környezetét, nem feltétlenül ajándékokkal. Tudja, mikor esik jól egy bátorító szó, vagy egy megnyugtató ölelés. Örömmel tölti el, ha hódolnak neki, így nagyon ad a megjelenésére. Partnerének ezt különösen illik értékelni, nincs erre jobb alkalom, mint egy közös tavaszi ruhatár felújító körút. Amit mostanság, össze is lehetne kötni egy bécsi városnézéssel, romantikus szárnyas hajózással.

Gesztenye

A Gesztenye jegyében született ember nem tanulja a diplomáciát, vele születik és érik, formálódik az idő múlásával. Élete során nincs sok bizalmasa, népszerű, de nem tárulkozik ki mindenkinek. Azt ugyanis ki kell érdemelni. Viszont a titkait ismerők feltételek nélkül számíthatnak rá, sőt! Ugyan fukar, vagyis előrelátó, de csak tartalékol olyan időkre, helyzetekre, amikre senki sem készül – rajta kívül. A szerelemben is ennyire előrelátó, nem vakítja el a csillogás, megbízható és hozzá hasonló elveket valló társat választ. A tavasz számára nagytakarítás, a családi ünnep és a pihenés ideje. Ám így, Húsvét után engedélyezz egy romantikus kiruccanást a pároddal – időnként muszáj lazítani.

Ciprus

A Ciprus jegy szülöttje optimista alaptermészetű, tele kételyekkel. Ez a belső motor fiatal korában megállás nélkül új élmények átélése után űzi. Menni, menni, mindig csak menni az álmai után, míg el nem jön az ideje a megállapodásnak. Jó alapokat szerez az élet iskolájában – ennek, és széles látókörűségének köszönhetően sikeres lesz, bármibe is fog. Kiegyensúlyozott felnőttként csupán a szerelemben marad kamasz, fantáziája és kielégíthetetlen szexuális étvágya miatt nehezen találja meg azt, aki lépést tud tartani vele. Egy sporttal, természetjárással eltöltött hétvége fáradalmai után eltöltött romantikus este lenne a legjobb kikapcsolódás mostanság.

Kőris

A legkomolyabban komolytalan – a Kőris jegyében született ember végig játssza az életet. Nem szívesen kezd türelmet vagy kitartást igénylő feladatokba, de mindig tudja, kivel végeztethetné el a piszkos munkát. Mindezek mellett ért hozzá, hogyan viszonozza a segítséget. Igazi vándormadár, riasztó gondolat számára a röghöz kötöttség egészen addig, míg társra nem lel. Utána színes fantáziája, kreativitása és művészi hajlamai kiélésével pótolja az újdonságok iránti vágyát. A kreativitás a szerelemben is jellemző rá, partnere soha nem tudhatja, hogy mit takar egy ártatlan telefonhívás – pusztán üzenet, hogy hozzon csokit desszertnek, vagy felhívás keringőre… akarom mondani egy csoki masszázsra.

Hárs

Réme a hétfői koránkelés és egész héten a szombati lustálkodás tartja életben. A Hárs jegyű ember szinte állandóan harcban áll az idővel, az ő világában mindig kevés az idő a pihenésre, és túl sok, amit munkával tölt el. Mindezek mellett a szórakozásra már alig marad. A legjobb, ha szociális területen vagy a szórakoztató iparban keresi a kenyerét, mert így jut idő mások segítésére, kiszolgálására és marad ideje magára is. Kivételesen fejlett empátiájának és áldozatkészségének köszönhetően nagyon érzékeny és sebezhető természet, pótolhatatlan jó barát. A szerelemben nehezen talál olyan partnert, aki nem féltékeny a másokkal töltött időre, de ha igen, a földön együtt élik át a mennyországot.

 

Forrás:

Related posts

Leave a Comment

- X
error: A tartalmak másolása nem megengedett