Itt vagy most
betlehemi csillagok Asztrológia Egyéb Ezotéria 

Betlehemi csillagok, avagy mit üzen a karácsony nekünk?

Betlehemi csillagok, avagy mit üzen a karácsony nekünk?

betlehemi_csillagMint azt tudjuk, Karácsonykor Jézus születését ünnepeljük, aki szeretetet és hitet hozott el közénk a világba. Megszületését egy csillag jelezte az égen, amely a három királyok számára is mutatta az utat a kisdedhez. Ezt a csillagot hívjuk Betlehemi Csillagnak.

 

Többféle változat is létezik, hogy mit takar valójában a Betlehemi Csillag kifejezés. Ezek közül a legvalószínűbbnek tartott elmélet szerint, nem csillagról van szó, hanem az asztrológiában két igen nagy jelentőségűnek tartott bolygó együttállásáról, mégpedig a Jupiterről és a Szaturnuszról.

Ezeket más szóval, sorsbolygóknak is hívjuk, mivel sorsunkra gyakorlott hatásuk meghatározó életünk szempontjából. Elég csak arra gondolnunk, hogy klasszikus elnevezésük a Nagy Szerencse bolygója (Jupiter) és a Nagy Szerencsétlenség bolygója (Szaturnusz). Az asztrológiában mindig kiemelt jelentőségű, ha ez a két planéta bizonyos meghatározott szöget zár be egymással.

Ha tudjuk, hogy Jézus születésekor a két planéta együtt állt, akkor fel kell ismernünk azt is, hogy a mostani Karácsony bolygóállásai is hasonló analógiát hordoznak, mint a Betlehemi csillag, hiszen a Szaturnusz, a sorsbolygó épp a Nyilas jegyében tartózkodik. Asztrológiához értőknek leírom, hogy a Nyilas jegyének ura a Jupiter, így hasonló dologról beszélünk, mint a Jupiter, Szaturnusz együttállás során.

gyonasMire kell figyelnünk ennél az állásnál?
Elsősorban arra, hogy a sors nagy beismerésekre, alázatra, gyónásra szólít fel bennünket, de egyben meg is kaphatjuk a feloldozást. (lásd a mellékelt Symbolon kártya képet, mely a Gyónás címet viseli)

Fel kell ismernünk, hogy valójában hol is van a mi dolgunk az életben, és fel kell adnunk azokat az elképzeléseket melyek csak az ego erőlködéséből származnak. Könnyebb lesz felfedezni, hogy az utunkon haladunk-e, mert akkor szinte semmit sem veszünk észre ezekből a nehézségekből, viszont ha nagyon eltávolodtunk valódi életfeladatunktól, akkor számtalan akadállyal találkozhatunk, mert a sors helyre akar igazítani minket, oda akar terelni, ahol a valódi dolgunk van.

Tegyük kellemesebbé és ünnepibbé ennek a csodás estének a hangulatát azzal, hogy lemondunk minden felesleges erőlködésről, és átadjuk magunkat a feltétel nélküli szeretetnek és elfogadásnak.
Hangolódjunk egymásra, és főleg a Hölgyek ne hajtsák túl magukat, nem az ételektől roskadozó asztal vagy a rengeteg ajándék fogja meghozni a meghitt pillanatot, hanem a szeretet, ami átjárja lelkünket. Legyen ez most egy igazi, boldog és meghitt Szenteste!

Az elkövetkezendő időszakban pedig a felmerülő gondokra, problémákra tekintsünk úgy, mint tanító mestereinkre. Értsük meg, hogy azért jelentkeznek, hogy a későbbi boldogság felé tereljenek bennünket. Visszanézve világossá válik majd számunkra, hogy mennyire szükséges is volt életünkben ez a nehézség, tehát ne csináljunk tragédiát belőle, hanem vágjunk bátran bele azokba a dolgokba, melyet az élet kínál fel számunkra, még akkor is, ha azok elsőre nagyon nincsenek ínyünkre, egónk tiltakozik ellenük. Így sokkal könnyebbé válik majd az életünk.

Még egyszer mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

Szerző: Dudás Mária

Forrás:

Related posts

Leave a Comment

error: A tartalmak másolása nem megengedett