Itt vagy most

2020. március 24. Kos Újhold – Mutasd meg ki vagy!

2020. március 24. Kos Újhold – Mutasd meg ki vagy!

Elérkeztünk a márciusi Újholdhoz, amely a tüzes, önérvényesítő Kos jegyében köszönt ránk. Ki vágyna ennél jobbra, pont Újhold napján, ami az újrakezdésről, teremtésről szól? Ráadásul ezen a napon százszoros energiák dolgoznak értünk, nincs más dolgunk csak nagy levegőt venni és belevágni a megvalósításba.

Még a hónap elején úgy gondoltam, hogy ez egy igazi felszabadító Újhold lesz, amiben már nem korlátoz bennünket semmi, és valódi újjászületést élhetünk meg. Ez utóbbi adott is, csak a mostani helyzetben mindannyian le vagyunk állítva, visszavonulásra kényszerítve. Az új lehetőségeket keressük, kutatjuk, hogyan tudunk kapcsolatban maradni barátainkkal, rokonainkkal, és keressük a megoldást arra, hogy mit kezdjünk az új helyzettel, hogyan szervezzük át életünket.

Le lettünk állítva, mert korlátozva van a munkalehetőségünk, a szórakozást nyújtó programjaink, és a vásárlásaink is. Azonban pont ez a helyzet nyújt lehetőséget arra, hogy sokkal inkább oda tudjunk figyelni magunkra, szeretteinkre, vagy akár a szomszédban lakó idős emberekre. Minden átalakult az egyik pillanatról a másikra, lehetőséget nyújtva arra, hogy az újjászületés energiájával egyesülve egy minőségi ugrást tehessünk felfedezve a valódi értékeket és az életünkben fontos dolgokat. Olyanokat, amiket már teljesen természetesnek vettünk, hogy van. Gondoljunk csak a legegyszerűbb dolgokra, pl. azokra az életünkhöz szükséges dolgokra, amiket eddig simán megvettünk a boltban. Remélem, hogy az Újhold energiája abban is segítségünkre lesz majd, hogy az önzőség határait is megtaláljuk, gondolva mások szükségleteire is. Minél hamarabb változtatunk hozzáállásunkon, rugalmasan átalakítva eddigi életünket a tapasztalatok fényében, annál hamarabb lesz vége ennek az egész helyzetnek. Azt pedig mindenki látja, aki a tudatosság útját járja, hogy semmi sem mehet úgy tovább, ahogy eddig.

De most nézzük meg az egyén szempontjából miben tud segítséget nyújtani a márciusi Újhold!

A külső korlátozást vegyétek úgy, mint egy segítséget, ami abban támogat titeket, hogy legyen időtök magatokban megkeresni a belső korlátozásaitokat, amivel eddig elzártátok magatokat a valóban fontos dolgoktól. Itt az ideje, hogy olyan célokat állítsatok fel, ami valóban szívetek szerinti és általa valóban újjá születhettek, és az életetekben is a tavaszi megújulást élhetitek át. Az időszak segíti a vizualizálást, a gondolatokkal teremtést és a szabályok elfogadását. A lázadás nem segít, ahogy az sem, ha önös, önző akarattal akarunk jobb körülményeket teremteni magunknak. A nyerészkedők, a csak magukra figyelők, akarnokok komoly korlátozást kaphatnak, és a teremtésben sem tudnak előre haladni. Ez most az alázat, a magunkra és egymásra való odafigyelés ideje, hogy elfogadjuk a sors korlátozását, amivel valami sokkal jobb felé akar terelgetni minket. Igazi magvető időszak, amikor jövőbeni fejlődésetek érdekében elvethetitek lehetőségeitek magvait, hogy aztán a napsütés és a víz hatására szárba szökkenjenek. Tehát minden olyan vágyatok megvalósítását el tudjátok most indítani, amiben valóban hisztek, és ami valóban szívetek szerinti.

A márciusi Teliholdnál és az azt követő fogyó Hold időszakában elengedhettétek régi meggyőződéseiteket, amik akadályozták, hogy önmagatok lehessetek. Az Újhold időszakában pozitív, egyéniségeteket erősítő meggyőződésekkel tölthetitek fel a régiek helyét. Ezek rögzüléséhez és automatikus működéséhez idő kell, így legyetek türelmesek magatokkal szemben.
Erős késztetés dolgozhat bennetek, hogy végre megmutassátok magatokat, a kosos energiák áthatják mindennapjaitokat, segítve abban, hogy valóban megkapjátok azt a tiszteletet és odafigyelést, amit megérdemeltek. Azonban tudjuk, hogy a Kos hajlamos fejjel menni a falnak, így muszáj kontrollálni ösztöneiteket, nehogy elhamarkodottan cselekedjetek, vagy épp ellenkezőleg elfogyjon a lelkesedés és maradjon csupán az ábrándozás.

Bár lobbanékonyak az energiák, most mégis képesek hosszú távú céljaitokat támogatni, ha gondolataitokkal folyamatosan a megvalósulásra irányítjátok és igyekeztek a jelenben is a jóra és szépre fókuszálni. Mindenben meg lehet látni a csodát, csak akarni kell. Lehet azon puffogni, hogy üres a boltban a polc, nem lehet ide-oda császkálni, de higgyétek el, ha megkeresitek a helyzetben a jót, akkor ezek az élmények is átalakulnak. Bár a kialakult helyzet mindenki számára okoz kihívásokat, a természet ébredő szépségéhez mindig fordulhatunk. Tárjátok ki az ablakot reggelente, csodáljátok meg a virágokat, hallgassátok a reggeli madárcsivitelést. Csak 10 perc és máris másként indul a nap.

Az új helyzet új lehetőségeket alakított ki a lelki fejlődésünkhöz is. Mi tanácsadók is más megoldások megtalálására kényszerültünk, a személyes találkozások helyett, maradt a virtuális módszer, online tanácsadás, online meditációk, tanfolyamok, előadások. Nagyon sok közös meditációra van lehetőség, ahol egyesíthetjük az energiánkat, és együtt teremthetünk egy egészségesebb, boldogabb életet, itt a Földön. A vizualizáció egy új és különleges módszerével lettünk gazdagabbak, ami amellett, hogy saját energiaszintünket emeli, teremtésünket is magasabb szinten támogatja.

Lehet, hogy rengeteg új ötlet jut eszetekbe, vagy végre időtök jut arra is, hogy szintetizáljátok a tudásotokat, hogy egységgé álljon össze bennetek. A megvalósítás most olyan dolgokban segít, ami az online világban működik és segítséget nyújt mások számára.

Mivel újrakezdő energiák vesznek körül, nagyon jól ki tudjátok használni az időszakot virtuális kapcsolatépítésre, és meglévő kapcsolataitokra is jobban oda tudtok figyelni. Most az is kiderülhet, hogy kik azok az emberek a környezetetekben, akik számára valóban fontosak vagytok, és nem csak érdekből álltak mellettetek.

Újhold napján vágylistát, vágytáblát készítünk, azonban most az is írjon újat, akinek eddig volt, mert egy új kör indul a tavasz beköszöntével. Akinek még nincs, ma elkészítheti, és az esti varázslatnál áldást is kérhet rá. A varázslatnál ne feledkezzetek meg a Föld lakóiról sem, kérjetek áldást és védelmet rájuk is!

 

Mindenkinek csodás tavaszi ébredést, tökéletes egészséget és újjászületést kívánok!

Szerző: Dudás Mária asztrológus

Forrás:

Related posts

Leave a Comment

X
error: A tartalmak másolása nem megengedett