Itt vagy most

2020. február 9. Oroszlán Telihold a Vízöntő jegyében – Új lehetőségek! Elengedni mindent, ami a változás útjában áll!

2020. február 9. Oroszlán Telihold a Vízöntő jegyében – Új lehetőségek! Elengedni mindent, ami a változás útjában áll!

Az egész hónapra igaz, hogy váratlan események alakíthatják a mindennapjaitokat, ha eddig ellenálltatok a változásoknak. Jó esetben váratlan lehetőségek formájában érkezik hozzátok a kihívás, ami rákényszeríthet arra, hogy kilépjetek végre a komfortzónátokból, elengedjétek a biztonságos fogódzókat (megszokásokat, segítő embereket) és olyan dologba ugorjatok bele, ami vonzó, ugyanakkor kicsit félelemmel tölt el. Érdemes ezeket a félelmeket leküzdeni, mert ha megteszitek, akkor igazi új kezdetben lehet részetek és sorsfordító lehetőségek támogatását élvezhetitek.

De most nézzük meg az előttünk álló Telihold hatásait, ami február 9-én, a Vízöntő jegyében köszönt ránk. A Teliholddal az elengedés időszaka kezdődik, ez azoknak okozhat nehézségeket, akik még mindig nem tudtak változtatni életük problémás területein, és küzdenek az elengedéssel. Az időszak hatása miatt azt érezhetitek, hogy minden bizonytalanná vált az életetekben, egyre nagyobb nyomás nehezedik rátok, amit egyféleképpen lehet megoldani, ha lazábbá, rugalmasabbá váltok. Elképzelhető, hogy sűrűn kell irányt váltanotok, de hogy tudjátok mikor, ahhoz hallgatnotok kell a belső hangotokra, a megérzéseitekre.

Akkor se keseredjetek el, ha az új lehetőségek kicsit nehézkesebben indulnak be, elképzelhető, hogy a megvalósításánál bekapcsolhatott egy mélyen megbúvó minta, amire még nem volt rálátásotok. Vagy épp egy generációs minta kapcsolt be, ami már jó néhány generáción keresztül működik, mindaddig míg valaki rá nem ismer és nem változtat ezen. Ami a háttérből elbizonytalanít, kételkedéseket keltve bennetek.

Tehát most a feladat, hogy először is dicsérjétek meg magatokat, hogy tudatosságotoknak köszönhetően a változás útjára léptetek. Aztán gondoljátok át, hogy ezen az úton milyen terhek rakódtak rátok, amikkel már megint az önkorlátozásotokat erősítitek. Aztán gondoljátok át azt is, hogy mi a hasznotok ezekből a korlátozásokból? Mit nem tesztek meg magatokért időhiányra hivatkozva? Miért ragaszkodtok a terhekhez, milyen meggyőződések csatlakoznak ehhez? Pl. elhiszitek, hogy értékesek vagytok? Hogy a tudásotokat, szakértelmeteket fizetik meg a munkátokban és nem azt ha éjjel nappal dolgozol? Párkapcsolatban elhiszitek, hogy nem kell összetörnötök magatokat azért, hogy a másik ember szeretetét megtartsátok? Miért nem gondoljátok, hogy saját értéketek vonzotta hozzátok a párotokat és nem kell bizonyítanotok azért, hogy ez így maradjon?
Minden önkorlátozásunknak csakis az az oka, hogy nem bízunk magunkban, vagy belénk nevelték a kételkedést, a másoknak való megfelelést, vagy mi magunk választottuk azt, hogy az elvárások és mások mintáinak útját járjuk, mert azt biztonságosnak véljük. A változáshoz viszont az ösztönös megvalósító mintáinkat sem árt változtatni, hiszen a régi sémák a múlthoz kötnek, és akadályozzák a tovább lépésünket.

A generációs mintákhoz szinte már babaként gyűjtjük az ezzel kapcsolatos impulzusokat, amelyek majd alakítják saját életünket. Ezek megváltoztathatók, ha úgy érzitek szívetek szerint ti mást szeretnétek, mástól éreznétek jól magatokat. A szívetek a legjobb jelzőrendszeretek, hiszen azonnal jelzi, ha egy helyzet boldogtalanná tesz. A boldogtalanság nem elfogadható állapot, földi létünkben nem kellene megjelennie. A boldogság a cél, ami meg is valósul, ha rátaláltok az igaz értékekre és lelketek útjára. A Telihold témája testi szinten is jelezhet, könnyedebb formában kisebb megfázással, vírusokkal, gyulladásokkal, de akár gyomorproblémákban is.

A befelé figyelés mellett hasznos, ha gondolkodásotokon is változtattok, főleg önmagatokkal kapcsolatos reagálásaitokon. Engedjétek el a kritikusságot magatokkal és másokkal szemben is. Az önkritikával egyfelől lelkileg nyomorgatjátok magatokat, másfelől az önkorlátozást is erősíthetitek. Mások kritizálása egy önbecsapás, hiszen attól, hogy az ő gyenge pontjaira mutatunk saját értékünket akarjuk növelni. Nincs erre szükség, ha önbizalmatok erős. Újraprogramozhatjátok gondolati mintáitokat, lelkesedéssel tölthetitek fel elméteket, az időszak támogatását élvezhetitek ebben.

Az egyéni felelősségvállalás igénye egyre erősebben megmutatkozik, fogadjátok el, hogy a ti felelősségetek az, hogyan alakul életetek, tehát meg is tudjátok változtatni, boldogabbá tudjátok tenni. Az önkorlátozás helyett inkább válasszátok a tudatos felelősségvállalást, azt hogy bűnbakkeresés helyett, saját magatokban keresitek meg a megoldást. Amint így döntötök, kihasználhatjátok azt a sorsikus segítséget, ami a határozott lépéshez megadja az optimizmust és a tüzet. Ugyanez igaz a halogató önsajnálattal kapcsolatban is, amivel magatokba roskadva üldögélhettek, bizonygatva, hogy nektek csak ez jutott. Lépjetek határozottan, keressétek az élet napos oldalát és az egész életetek fényárban úszik majd.

Csodás megtisztulást kívánok mindenkinek!

Szerző: Dudás Mária asztrológus

Forrás:

Related posts

Leave a Comment

X
error: A tartalmak másolása nem megengedett