Itt vagy most
telihold

2017. Május 10. Skorpió Telihold – Elengedés a belső gyermeked boldogságáért!

2017. Május 10. Skorpió Telihold – Elengedés a belső gyermeked boldogságáért

SkorpiónövőÉrdekes és eléggé feszült Teliholdas napunk lesz. Asztrológia iránt érdeklődők tudják, hogy a Skorpió jegyéhez tartoznak a szélsőséges érzelmi megnyilvánulások, a túlzott ragaszkodások, így nem könnyű feladat ilyenkor az elengedés. Viszont támogató hatása is van, segítőnk lehet lelki dolgokban, a mélységekben való kutakodásban, így tudatosan könnyen magunk mellé állíthatjuk a tudatalatti kutakodásban.

Most főleg az anyai minták kerülnek a középpontba, azok, amikkel tévesen azonosultatok, és amiken változtatni szükséges, hogy kikerüljetek a függőségekből, alárendeltségből főleg párkapcsolatokban és a környezetetekben élőkkel.
Vannak kapcsolatok, amik már nehézkesen működnek, még sem szakad vége, mert egyfajta mágikus bilincs tartja rabságban a két embert. Ilyenkor nehéz eldöntetni, hogy mi a jó megoldás, vele vagy nélküle? A kisördög a fejekben folyamatosan gyártja az érveket a maradás mellett, félelmeket generálva a változtatás akadályozójaként. Ilyen és ehhez hasonló mondatok záporoznak: Mi lesz velem egyedül? Hogyan fogok megélni?

elengedesSaját mintáink megváltoztatása, régi, korlátozó anyai minták elengedése, támogatja egyéniségünk átalakulását, szinte egy újjászületést élhetünk meg. Meg kell találnunk egyéni utunkat, el kell engedni az ezt akadályozó beidegződéseket.
Életutunk rátalálásában, és annak bejárásában csak saját erőnkre tudunk támaszkodni, más nem fogja megoldani fejlődésünket segítő feladatokat. Illetve hiába is tenné, hiszen a sors nem az ő megoldására kíváncsi, hanem a miénkre. Amikor belső erőnk meggyengül vagy akár el is veszítjük, mások támogatásába kapaszkodunk, akkor nem vagyunk önmagunk, mások érzéseivel, céljaival azonosulunk.
A végén ez már olyan méreteket ölthet, hogy nem tudjuk megkülönböztetni saját boldogságunk forrását másokétól. Illetve azt hisszük, hogy azok a mi érzéseink.

Anyagyerek2Az anyai mintákon nem azért kell változtatni, mert rossz volt, hanem azért mert azok nem mi vagyunk. Amikor kis gyermekként Édesanyánkat láttuk, akkor az ő általa mutatott kép volt számunkra a követendő, hiszen ő volt a mindent tudó felnőtt. Főleg, ha elvárás volt a családi szabályoknak való megfelelés, akkor egy simulékonyabb természetű gyermek nehezen adta saját magát, nehezebben próbált ki saját tapasztalatokat. Sokszor a túlféltéssel nagyobb károkat okozhatunk gyermekünknél, mintha tágabb mozgásteret hagyva engednénk kipróbálni magát.

boldog_emberekKönnyen kerülhetünk függőségbe a másik embertől, ha nem saját egyéniségünk szerint élünk, erőtlenül, a másik ember nélkül, elveszettek vagyunk.
Mindenki tökéletesnek és erősnek született, és a benne lévő belső tűz bármikor lángra lobbantható. De ehhez ti is kelletek, és a szándék, hogy tesztek magatokért, mert megérdemlitek, hogy megmutassátok egyéniségeteket.
Fedezzétek fel önmagatokat, saját boldogságotok forrását, saját szerethetőségeteket és engedjétek el mindazt a téves elképzelést, ami eddig akadályozott abban, hogy önmagatok legyetek.
Miért ne lehetne önmagatokért szeretni benneteket? Csak el kell hinnetek, és nektek is szeretnetek kell magatokat feltétel nélkül. Anélkül nem fog menni, mert ha saját magatokat kritizáljátok, akkor a környezet, mint egy tükör fogja ezt a viselkedést megerősíteni.

belsogyermekAkkor tudsz változtatni és megszabadulni mindattól a korlátozó viselkedésmintától, ha elhiszed, önmagadért szerethető vagy. Ha nem így gondolod, akkor áss le a mélybe és találd meg az okot. Fiúnak vártak és lány lettél? Ezzel már születéskor kialakulhatott benned az érzés, hogy nem az elvárások szerinti vagy, valamit tenned kell azért, hogy szeressenek.
Ha ezt felfedezted, akkor hangolódj rá a benned lévő gyermekre, és add meg neki azt a szeretetet, amire vágyott. Dajkáld, kényeztesd azt a kis újszülöttet, aki voltál, szíved minden szeretetével. Ahogy saját gyermekedet óvnád és vennéd körbe szereteteddel.
Aztán mehetsz tovább újabb korszakot érintve. Lásd magad egy évesen, kétévesen…stb. Nem kell megkeresni az okot, ha nem emlékszel rá, egyszerűen csak szeresd feltétel nélkül az akkori önmagad, lásd csodálatosnak, tökéletesnek és erősnek. Nem az a lényeg, hogy bűnbakot találjunk, pl. szüleinkben, azzal a felkiáltással, hogy nem szerettek elég jól minket. Ez nem megoldás, csak a továbblépés halogatása.

Csináld végig a gyakorlatot, neveld fel a benned lévő gyermeket önmagáért szerethetőnek, boldognak és erősnek, aki bármire képes. Ha mindeközben beugrik régi emlék, régi tapasztalat, ne hagyd, hogy befolyásoljon, nézz vele szembe, mond ki, hogy megbocsátok, nem vagyok hajlandó tovább cipelni a múlt terhét, elengedem. Próbáld megérteni miért kellett átélned ezeket a fájó tapasztalatokat, ahogy ezt megteszed, irányítani tudod életedet.

belsorendrakasHa úgy érzed elsőre nem sikerült mindenen tovább lépni, ne keseredj el. A sok sok év alatt felépült mintákat, a tapasztalatokból rögzült tudattalan emlékeket, amik érzelmi reakciókat generálnak és el akarnak téríteni saját utadtól, nem kell egyik napról a másikra megváltoztatni. Légy türelmes magaddal szemben és haladj lépésenként. A fogyó Hold segítő hatása 2 héten keresztül elkísér utatokon, mindig más és más energiával támogatva titeket az elengedésben. Telihold napja pedig százszoros energiákkal indítja el az időszakot!

 

Mindenkinek csodás Teliholdat kívánok!


Szerző: Dudás Mária
asztrológus

Forrás:

  • Napi Tarot Üzenet – 11.18.
    by admin on 2018-11-18 at 10:22

    Semmi sem olyan fontos az ember számára, mint a sorsa, semmi sem olyan félelmetes, mint az örök élet. / Pascal / Az elérhető vágyaid és a tisztességes ambícióid megvalósulhatnak. Az igyekezeted nem lesz […]

Related posts

- X
error: A tartalmak másolása nem megengedett