Itt vagy most
január telihold Asztrológia Egyéb Ezotéria 

2017. január 12. Rák Telihold – Érzelmi megtisztulás, elvárások elengedése

2017. január 12. Rák Telihold – Érzelmi megtisztulás, elvárások elengedése

telihold_varazslat2Az év első Teliholdja nem mondhatni, hogy túlzott kényeztetéssel érkezik el hozzánk. A Rák Hold, amúgy is hordoz magában egyfajta túlzott érzékenységet, de most emellett nagyon feszült általános állások is vannak, amik eléggé felboríthatják lelki egyensúlyunkat. Az érzékenyebbek nagyon megérezhetik hatását, akár az éjszakájuk nyugalmát is megzavarhatja a feszültség. Ennek megjelenésének mértéke függ attól, mennyire söpörtük a szőnyeg alá saját problémáinkat, mennyire feladatunk még a régi családi meggyőződések, gyermekkorban tanult minták elengedése. A tudattalanba nyomott berögződések most felszínre törhetnek, újra próbálkoznak, de csak azért, hogy felhívják figyelmeteket a problémák gyökereire. Amennyiben tudatosan figyelitek saját ösztönös reakcióitokat, észrevehetitek őket és változtathattok rajta.

 

Kezdjük először a jelenlegi hatásokkal.

Leginkább azt érezhetitek, kényszerpályán vagytok, és nem látjátok a megoldást a problémáitokra. Szinte egy helyben topoghattok, nem érezve mozgásteret a cselekvéshez, de most nem is nagyunk tehettek mást, mint megpróbáltok egyensúlyban maradni, és hagyjátok, hogy a dolgok történjenek körülöttetek és csak akkor tesztek valamit, ha belső hangotok, intuíciótok jelet ad arra.

elengedés_teliholdA Hold egy igen érzékeny jegyben jár, de oly sok irányból éri támadás, hogy az érzelmek megnyilvánulásában nem tud segítségetekre lenni. Ráadásul úgy érezhetitek, hogy növekednek a családi problémák is, tovább nehezedhetnek a feszült testvéri kapcsolatok. Lehet, hogy arra a pontra juttok, hogy saját magatok védelmében a családi kapcsolataitokat is megtisztítjátok, és azokkal tartjátok csak a kapcsolatot a továbbiakban, akiknek valóban számítotok és nem csak a látszat miatt keresnek benneteket.
A megtisztulás bármely kapcsolatotokat utolérheti, de ennek így kell lennie, hiszen ahogy ti változtok, úgy a környezetetek is veletek együtt változik.

Mivel szélsőséges energiák dolgoznak, ezért most nem tehettek mást, mint elfogadjátok, hogy nem tudtok befolyással lenni a dolgokra, el kell engedni az akarást, és minden elvárást, mert különben azt érezhetitek, az energiák úgy rángatnak benneteket, mint egy rongybabát. Főleg a tüzesebb, temperamentumosabb embereknek lesz ez most igen kemény erőpróba.
Akkor teszitek a legjobbat, ha megpróbáltok középen maradni és figyelni magatokat. Hogyan reagáltok, mi az, ami kihoz a sodrotokból, és mi lehet annak a mélyebb oka. Ha mindezt elfogadással teszitek és úgy, hogy nem ítélkeztek, saját felelősségeteket keresitek a helyzetben, akkor elég szórakoztató belső utazásnak lehettek részesei, amik nagy felismerésekhez vezetnek.

Természetesen a kapcsolatokat több oldalról érdemes figyelni. Egyfelől a reakciótok vizsgálatával rájöhettek, milyen hátráltató gyermekkori minták dolgoznak bennetek, de mindeközben az a kérdés is felmerülhet, mennyire van még helye a másik embernek az életetekben. Az év első félévének energiája azt hozza, hogy most a kapcsolatok tisztulását nem lehet megakadályozni, egyszerűen megtörténik. Annál nehezebben élhetitek ezt meg, minél inkább ellenálltok a változásoknak, és minél jobban ragaszkodtok ahhoz, ami már kikívánkozik az életetekből.

teliholdmeditációMagatokban is érzitek a feszültséget, hogy nagyon mennétek saját céljaitok felé, ugyanakkor azonnal visszahúzhatnak a családi kötelességek, elvárások amint túlzottan öncélúan akarjátok saját akaratotokat képviselni. Ugyanígy rángat benneteket a megfelelés vágya a kapcsolati harmónia miatt, és a szabadság vágy. Ahogy az egyik irányba jobban elmentek, visszaránt a másik oldal. Ahogy lelketeket is rángatja a kettősség. Szabadulnátok a családi terhek alól, de meg is felelnétek az elvárásoknak.
Szóval nem könnyű helyzet, nem is kell ezt most megoldani, csak sodródni, és belső lelki egyensúlyotokról gondoskodni. Nem kell szeretni ezt a helyzetet, nem kell álságosan magatokra erőltetni a mindent boldogan fogadok hozzáállást. Egyszerűen csak el kell fogadnotok, hogy most nincs a kezetekben az irányítás, de ettől még nem kell lelkesen szeretni az adott szituációt. Legyetek egyszerűen csak bölcs megfigyelők, akik komoly tapasztalatokat szerezhetnek ebben a nehéz időszakban és komoly terhektől megszabadulva állhatnak majd január végén a felszabadulást hozó Újhold kapujában.

írásTehát most az a dolgotok, hogy figyeljétek magatokat, ösztönös reakcióitokat és engedjetek el minden olyan családból származó tanult mintát, meggyőződést, gondolatot, ami korlátoz abban, hogy önmagatok legyetek. Mivel most a Hold érzelmeitekre hat nagyon erősen, felhozva a tudattalanban rejtőzködő lelki problémákat, ezért érdemes Telihold napján megírni elengedő leveleteket. Ilyenkor általában listát szoktunk írni, amit az esti varázslatnál elégetünk, de most legyen ez egy levél, amibe leírjátok mindazt az érzést ami éppen bennetek kavarog és még mindig fájdalmat okoz. Azzal, hogy kiírjátok magatokból, meg is szabadultok ezektől a gyötrő gondolatoktól. Ezt a levelet aztán este egy kis varázslattal körítve el is égethetitek, hogy a Telihold energiájának tisztító hatását is kihasználjátok.
Telihold napján az energiák százszorosan hatnak, ezért szoktunk ilyenkor varázslattal tisztelegni a Hold energiái előtt.

Mindenkinek nyugalmat, elfogadást és belső egyensúlyt kívánok!

Szerző: Dudás Mária

Forrás:

Related posts

Leave a Comment

- X
error: A tartalmak másolása nem megengedett