Itt vagy most
telihold 2018

2017. április 11. Mérleg Telihold – Szabadulj meg az önkorlátozó hitrendszerektől!

2017. április 11. Mérleg Telihold – Szabadulj meg az önkorlátozó hitrendszerektől!

teliholdhattyúAz áprilisi Telihold a Mérleg jegyében és százszoros támogató energiákkal érkezik, hogy segítségünkre legyen életünkkel kapcsolatos elavult hitrendszerek elengedésében. A fókuszban az őszinte kommunikáció és a kapcsolati működéseink meggyőződései állnak. Lehet, hogy eddig halogattátok, hogy rendet rakjatok, de az időszak energiái egyre csak sürgetnek, hogy cselekedjetek végre, és tegyétek meg a szükséges lépéseket. Nem kell fejjel rohanni a falnak, és nem kell görcsösen azonnal mindent megoldani, szépen lépésenként szívvel-lélekkel tenni és haladni. Mélyen elfojtott érzések, tudatalatti tartalmak törhetnek felszínre, amivel őszintén szembe kell nézni, és elengedni/átírni.

teliholdmeditációÖnmagatok tárgyilagos megfigyelése segíthet abban, hogy a tudattalanban dolgozó gyermekkori téves beidegződéseket végre átalakítsátok benneteket támogató megerősítésekre. A meggyőződéseiteket kell felülvizsgálni, és amiről megállapítjátok, hogy téves, azt el kell engedni, és a helyébe új, pozitív hitet betölteni.
Ha ellenálltok a változásnak, akkor a belső lelki viharok, az egyre növekvő feszültség, könnyen balesetveszélyes helyzetbe sodorhat benneteket. Pl. kibicsaklik a bokátok, mert nem tudtok változtatni, nem tesztek saját szabadságotokért, és a sors így kényszerít megállásra. Vagy begyullad, meghúzódik valamelyik ízületetek, mert merevek vagytok, nem változtattok. Érdemes az időszakban testetek jelzéseire jobban odafigyelni, segíteni próbál benneteket. A negatív érzelmek megjelenése pedig jel arra nézve, hogy félelem, erőtlenség dolgozik bennetek, ezért reagáltok feszülten, ha rávilágítanak elakadásotokra.

Nézzük most meg részletesen, milyen feladatok elé állít benneteket a Telihold és a fogyó Hold időszaka.
egyensúly1Egyik cél, hogy megtaláljátok az egyensúlyt az önös érdek (az egó vezérelte elképzelések) és a csoportérdek között (túlzott megfelelés vágya a valahova tartozás, harmónia végett).
Ehhez fel kell ismerni azokat az érzéseket, amiket jó mélyre elnyomtatok, elfelejtve létezésüket, és a helyüket remek magyarázatokkal, téves gondolatokkal töltöttétek fel, hogy megmagyarázzátok alárendelődéseteket vagy magányosságotokat és megőrizzétek „biztonságotokat”. Abban az esetben, ha már a személyes céljaitok ellentétben vannak a külső elvárásokkal, akkor szükség lesz sorsszerű irányváltoztatásra, aminek persze összhangban kell lennie saját születési horoszkópotok adta lehetőségekkel.

önzőTehát egyfelől át kell gondolni mik azok a tudatalatti minták, amik túlzottan működésbe lendítik az egótokat, ami miatt az a véleményetek alakult ki, hogy csak magatokra számíthattok, csak ti tudjátok tökéletesen megoldani a feladatot, így nem kértek segítséget, inkább „beleszakadtok a terhekbe”. Vagy személyes sértésnek veszitek, ha valaki segíteni próbál. Vagy sokszor kritizáltok másokat, de ez megint egy rossz beidegződés, mert ilyenkor az ember a másik hibájára rávilágítva érzi magát többnek. Ha ezen nem változtatnak azok, akiket ez a téma érint, hamar a földre huppanva, magányosan találhatják magukat, az egójuk kapta pofontól.
Ha eddig nagyon önzően csak a saját érdeketeket („nekem ugyan nincs szükségem senkire”) tartottátok szem előtt (mondjuk pont azért, mert nem akartátok szüleitek életét másolni), akkor most nem árt megvizsgálni, hogy mi az, amiről le kell mondanotok ahhoz, hogy életetekben működjön a harmónia.

családikarmaMásfelől át kell gondolni a megfelelés vágyatokat a mindennapokban, amit régi családi minták irányítanak, akár már több generáció óta. Ebből következik a következő feladat, átnézni a mindennapi feladatlistát, rutinokat, azokat a terheket, amiket magatokkal cipeltek. Ezután gondoljatok vissza gyermekkorotokra, milyen volt Szüleitek, Nagyszüleitek élete, milyen tőlük elhangzott mondatok jutnak eszetekbe, és az milyen hatással van jelenlegi életetekre. Akár készíthettek róla egy „Így láttam, ezt hallottam gyermekkoromban” listát, amit aztán tovább bogozhattok, megvizsgálva, mik azok a rutinok, amiket tovább kell vinnetek, mert céljaitok elérésében fontosak, és mi az, amitől már ideje megválnotok.

Sokszor nem is érzitek tehernek feladataitokat, mert azt láttátok gyermekként, hogy ez a természetes, ennek így kell lennie. Ezzel aztán szépen folytatjátok tovább a generációk óta tartó minták cipelését, ami eltéríthet valódi céljaitoktól. Vagy nem is gondoljátok, hogy egy-egy elhangzott mondat, mennyire beleég a tudattalanba, és befolyással bír kapcsolataitokra, és abban betöltött szerepetekre. Sokszor ösztönösen követitek a látott viselkedési formát.

Ezek az automatizmusok átszövik mindennapjaitokat, nem könnyű őket felismerni, meglátni benne a problémák okozóit, mert oly természetes a létük. Nagyfokú figyelmet és tudatosságot igényel felismerésük és megváltoztatásuk, hogy saját életetek főszereplőjévé váljatok.
Szeretném egy nagyon fontos dologra felhívni a figyelmeteket! Az önvizsgálat, a régi minták és meggyőződések keresése és az azzal való szembenézésnek nem az a célja, hogy szüleitek, nagyszüleitek személyében bűnbakot keressetek! Az nem oldja meg életetek nehézségeit, nem tesz boldoggá, csak áthárítja a felelősséget a másik emberre. A feladat célja, hogy ti magatok vállaljatok felelősséget saját életetekért, és felismerve egy hibás működési módot, cselekedjetek és változtassatok rajta. A döntés a ti kezetekben van!

beszelgetesMivel a kommunikáció is nagy szerepet tölt be az elengedés folyamatában, így fontossá válik a probléma kibeszélése. Ha erre nincs lehetőségetek, akkor se adjátok fel, egyszerűen írjatok ki magatokból mindent. Legyen ez is egy feladat az elkövetkezendő két hétben. Figyeljétek magatokat, a felmerülő gondolataitokat, reakcióitokat, és ha valamilyen régi meggyőződésetekkel találjátok magatokat szemben, ami nem tetszik nektek, akkor írjátok ki magatokból az ezzel kapcsolatos gondolatokat, érzéseket. Úgy, mintha egy terapeutának beszélnétek róla. Ismerjétek fel mindazt a mintát, ami hatalmában tart és mozdulatlanságra ösztönöz és szabaduljatok meg tőle.
Nagy most a csábítás, hogy inkább hallgassatok (pl. a békesség kedvéért), elmétek folyamatosan próbálkozik megakadályozni a megszokott gondolatok felülírását. Lebegjen az a szemetek előtt, hogy ha kibeszélitek a problémát, akkor közelebb kerültök a megoldáshoz, és sokszor, ahogy kimondjátok, már meg is találjátok a megoldást.

közösségA sors most a változást támogatja, így ha nem akartok váratlan megoldásaival találkozni, jobb, ha ti kezdeményeztek és indítjátok el a saját önvizsgálatotokat, melyet érdemes kapcsolataitokra is kiterjeszteni. Engedjétek el önként azokat, amikben csak álmokat kergettek, amikhez már csak megszokásból ragaszkodtok. Higgyétek el, az emberi kapcsolatok is úgy működnek, hogy ha elengedjük, jön helyébe másik. Nem kell félni senki elvesztésétől, ha mennie kell úgyis menni fog, már nincs dolga veletek, közös utatok, egyelőre véget ért. Más szereposztást igényel életetek színdarabja, amihez új szereplők fognak érkezni. Nagyon jó példa erre, amikor az ember abbahagyja a panaszkodást, és az élet szépségére koncentrál, egyszer csak eltűnnek környezetéből a panaszkodók, és egyre több boldog ember veszi át helyüket. Ahogy a ti energiátok, kisugárzásotok változik, úgy változnak az emberi kapcsolataitok is.

Ne álljatok ellen a változásnak, a 2017-es év, a Nap éve, nektek is az legyen a célotok, hogy saját életeteket beragyogó Nappá váljatok!
Aki szereti a varázslatokat, az este elvégezheti a Tűzszertartást, ami az elengedést segíti.

Mindenkinek csodás változós napokat kívánok!

 


Szerző: Dudás Mária asztrológus

Forrás:

  • Napi Tarot Üzenet – 11.18.
    by admin on 2018-11-18 at 10:22

    Semmi sem olyan fontos az ember számára, mint a sorsa, semmi sem olyan félelmetes, mint az örök élet. / Pascal / Az elérhető vágyaid és a tisztességes ambícióid megvalósulhatnak. Az igyekezeted nem lesz […]

Related posts

Leave a Comment

- X
error: A tartalmak másolása nem megengedett