Itt vagy most
ikrek telihold Asztrológia Egyéb Ezotéria 

2016. december 14. Ikrek Telihold – Elengedés a gyökeres változások érdekében

2016. december 14. Ikrek Telihold – Elengedés a gyökeres változások érdekében

teliholdkaracsonyAz év utolsó Teliholdjához érkeztünk, ami az Ikrek jegyében köszönt ránk, és ami egyben az utolsó lehetőség lelki megtisztulásunkhoz, mielőtt belépnénk a következő, lehetőségek évébe.
Bár az Ikrek jegye könnyed, és szereti a változatosságot, nem áll ellen a változásnak, de a levegősség csakis akkor tud működni, ha elengeditek hamis gondolati mintáitokat, és borúlátásotokat, amihez eddig oly nagyon ragaszkodtatok.

Ha erőiteket koncentráljátok, kitartóak lesztek, ha hisztek magatokban és a változások előrevivő lehetőségeire összpontosítotok, akkor még ezektől a makacs ragaszkodásaitoktól is sikerül megszabadulnotok.

szomorusagAz az energia, ami segítőtök lehet, éppen úgy akadályokat is gördíthet elétek, ha hitehagyottak, pesszimisták vagytok és nem az élet apró örömeire, szépségére koncentráltok. Arra ami már a tiétek. Bármi, ami megjelenik az életetekben okozhat nehézséget, ha nem vagytok tudatosak és nem tapasztalatszerzésnek kezelitek. Mindenből, még a legnehezebb helyzetből is tanulhattok, ha megkeresitek magatokban a kiváltó okot.

Tehát használjátok ki a könnyed levegős Teliholdat, egyesüljetek energiáival és eresszétek szélnek mindazokat a gondolatokat, viselkedésmintákat és napi megszokott rutint, ami belső hiteteket, lelkesedéseteket korlátozza, ami akadályozza szárnyalásotokat.

Elengedéseteket a Jupiter Bolygó ami a nagy szerencse bolygója, is támogatja, de csakis akkor tud segítő kezet nyújtani, ha ténylegesen megteszitek a szükséges lépéseket. Abban a pillanatban, ahogy a sorsbolygó (Szaturnusz) elégedett a feladatotok elvégzésével, szabad utat ad a segítő energiáknak, hogy működésbe lendülhessenek.
A segítség érkezhet abban a formában, hogy megnövekszik energiátok, erősödik önbizalmatok, de érkezhet olyan lehetőségek formájában, ahol céljaitokat támogató emberekkel találkozhattok.

teliholdmeditacioAz időszak a befelé fordulást igényli, így az elengedni valók feltárására tehettek egy képzeletbeli utazást múltatokban, átvizsgálva rutinszerű működéseteket, mindeközben odafigyelve arra, hogy testetek milyen jelzéseket küld felétek.
Mindaz a gondolat, viselkedés, helyzet, ami negatív érzést kelt bennetek (pl. összeszorul a gyomrotok vagy görcs jelenik meg bárhol a testetekben) feldolgozásra vár, elengedésre, és átalakításra.

Vizsgáljátok meg azt is, hogy milyen reakciók jelennek meg nálatok, ha vágyaitokra gondoltok. Amennyiben ekkor is megjelenik a negatív testi érzés (pl. félelem, szorongás), az akadályozza a célotok elérését. Emögött egy rögzült gyermekkori minta áll, tehát próbáljátok hagyni, hogy belső hangotok segítsen, menjetek az érzés mögé, nézzétek meg mi villan be ezzel kapcsolatban. Lelketek testeteken keresztül üzen számotokra, így ha odafigyeltek erre sok mindent megtudhattok arról, mi rejtőzik a tudattalanotokban.

tukrottartHa bevillan egy kép, helyzet, ami hasonló érzést váltott ki bennetek, akkor próbáljátok másfajta módon értelmezni. Tegyétek fel a kérdést magatoknak: Mit akart tanítani nekem ez a helyzet? Vizsgáljátok meg, vajon a rossz érzés miért kapcsolódhat ehhez a szituációhoz? Mi dolgozhatott bennetek ekkor? Próbáljátok a másik fél helyébe képzelni magatokat, ő vajon miért így reagált?
Mindenki aki környezetünkben megjelenik képes tükröt nyújtani felénk, reakcióiból, hozzánk állásából, és néha a kimondott mondatokból is sokat megtudhattok magatokról és a bennetek zajló folyamatokról.

Amikor ezzel a hozzáállással vizsgáltok meg egy adott szituációt, akkor a saját felelősségetek megtalálása által könnyebbé válik a megbocsátás (magatoknak is) és az elengedés. Ugyanis megbocsátás nélkül nincs elengedés, mert amíg bármilyen rossz érzést hordozol magadban, addig még ragaszkodsz hozzá. A megbocsátás nem azt jelenti, hogy megbocsátom pl. a másik ember tettét, sértését, hanem azt, hogy többé nem táplálom érzelemmel, semlegessé válok. Ennek a megoldásnak a magasabb szintje az, ha mélyebbre mentek és megvizsgáljátok a tanulnivalót belőle, és ha már nagyon tudatosak vagytok akkor azt is, hogy mi dolgozott bennetek ami ezt kiváltotta.

Érdemes ezt a képzeletbeli utazást végig járni, mert sok lelki tehertől megszabadulhattok, amik a háttérből akadályoznak benneteket. Ha hisztek magatokban, és nem engedtek a pesszimista gondolatoknak, akkor most könnyedén elengeditek a korlátozó blokkokat. Az eredmény pedig egy óriási megkönnyebbülés lesz, mintha mázsás súlyokat tettetek volna le.

terhekPersze választhatjátok azt is, hogy cipelitek tovább ezeket a lelki terheket mindenféle kifogást találva megtartásukhoz, de ekkor arra számíthattok, hogy belső késztetésetek, megfelelési vágyatok arra ösztönöz majd benneteket, hogy még nagyobb terheket vegyetek magatokra, amivel aztán előrébb nem juttok, csak még jobban görnyedni fogtok a súlyok alatt.

Ha úgy érzitek, egyedül nem boldogultok, akkor a mostani időszak jó arra, hogy valamilyen lelki terápiába fogjatok. Olyat keressetek, ahol a tudattalanba mélyedés és probléma gyökereinek feltárása után, hangosan ki is mondhatjátok a megoldást.

Már tudjátok, hogy ezen a napon százszoros energiák segítenek bennünket, így arra biztatlak benneteket, hogy kihasználva a Telihold segítő energiáját és a szeles időt, engedjétek szélnek a korlátozó dolgokat, végezzétek el az esti varázslatot!

Telihold Tűz szertartás 2016. december 14.– Évzáró lelki megtisztulás a gyökeres változásokért

Szerző: Dudás Mária

Forrás:

Related posts

Leave a Comment

error: A tartalmak másolása nem megengedett